Hello Guest

Author Topic: 2D Toolkit 1.7 beta 4  (Read 5913 times)

unikronsoftware

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9673
    • View Profile
2D Toolkit 1.7 beta 4
« on: April 29, 2012, 01:25:45 AM »
BUGFIX: Tile map editor wasn't updating the mesh correctly, resulting in invisible tilemaps.
« Last Edit: April 30, 2012, 03:21:52 PM by unikron »

willrmiller

  • 2D Toolkit
  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
    • View Profile
Re: 2D Toolkit 1.7 beta 4
« Reply #1 on: April 29, 2012, 05:02:49 AM »
Thanks for the update!  This release fixed the bug I was seeing when committing TileMap changes on my Mac.

Another question:  are there any best practices for setting up a tk2dCamera to work with a TileMap?  I've tried a few different setups, and can't seem to eliminate occasional "tearing" between tiles when the camera pans.

EDIT: Added image
« Last Edit: April 29, 2012, 06:11:17 PM by willrmiller »

unikronsoftware

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9673
    • View Profile
Re: 2D Toolkit 1.7 beta 4
« Reply #2 on: April 29, 2012, 10:36:49 PM »
Can you check what your sprite pad method is in the Sprite Collection? It should be "Extend" for tiles like this.

willrmiller

  • 2D Toolkit
  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
    • View Profile
Re: 2D Toolkit 1.7 beta 4
« Reply #3 on: April 29, 2012, 11:38:51 PM »
Perfect.  Thanks!

fsadeq

  • 2D Toolkit
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 353
    • View Profile
Re: 2D Toolkit 1.7 beta 4
« Reply #4 on: April 30, 2012, 01:19:30 AM »
FYI there is a bug when you try to build the project: Error on line 387 of tk2dTileMap.cs , missing the () after 'new Mesh'

fsadeq

  • 2D Toolkit
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 353
    • View Profile
Re: 2D Toolkit 1.7 beta 4
« Reply #5 on: April 30, 2012, 03:21:58 AM »
Also, I'm getting crazy issues with tilemap parts disappearing when I commit, and tiles (or maybe it is the paint "brush" itself) are off a few pixels. I've updated to this latest version.

EDIT: Restarted Unity and the alignment thing is gone, but I still have tiles disappear when I commit sometimes (almost every other commit). If I commit again, the tiles will show up again. Very strange.
« Last Edit: April 30, 2012, 03:41:15 AM by fsadeq »

willrmiller

  • 2D Toolkit
  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
    • View Profile
Re: 2D Toolkit 1.7 beta 4
« Reply #6 on: April 30, 2012, 04:23:43 AM »
I get the same thing on my Mac (haven't tried it on PC yet).  Sometimes, I'll commit and everything disappears.  If I edit and commit again, it comes back.

fsadeq

  • 2D Toolkit
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 353
    • View Profile
Re: 2D Toolkit 1.7 beta 4
« Reply #7 on: April 30, 2012, 04:32:03 AM »
Should note that I am also on a Mac, running 3.5.1f2

unikronsoftware

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9673
    • View Profile
Re: 2D Toolkit 1.7 beta 4
« Reply #8 on: April 30, 2012, 10:33:34 AM »
I'm investigating this. Worst case, I will revert the change that caused this in the first place - its the "Serialize mesh" feature. Its much much more complicated than it sounds.

fsadeq

  • 2D Toolkit
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 353
    • View Profile
Re: 2D Toolkit 1.7 beta 4
« Reply #9 on: April 30, 2012, 01:50:22 PM »
What does the serialize mesh feature do? Is that for performance?

unikronsoftware

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9673
    • View Profile
Re: 2D Toolkit 1.7 beta 4
« Reply #10 on: April 30, 2012, 02:04:48 PM »
It was a request to be able to save the mesh generated by the tilemap as a prefab, and then instance that in other scenes - basically lets you use the tilemap generator as a mesh editor.

Edit: I'll give it a few more hours, and if I can't fix it by then, I'll simply revert to a known working version.

Edit: I'm sure this is some stupid typo somewhere.

Edit: Yes, it was a typo. I'll upload a patch just to make sure it works for everyone before the next release.
« Last Edit: April 30, 2012, 03:18:29 PM by unikron »

unikronsoftware

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9673
    • View Profile
Re: 2D Toolkit 1.7 beta 4
« Reply #11 on: April 30, 2012, 03:29:59 PM »
I have attached a patch to the main thread article - that should fix this issue. Please let me know how it goes.

fsadeq

  • 2D Toolkit
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 353
    • View Profile
Re: 2D Toolkit 1.7 beta 4
« Reply #12 on: May 01, 2012, 03:03:05 AM »
Seems to be working well so far, thanks.

ssfulfe

  • 2D Toolkit
  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: 2D Toolkit 1.7 beta 4
« Reply #13 on: May 01, 2012, 02:26:39 PM »
I was able to build on iOS again with latest patch.  Thanks.

- Steven

willrmiller

  • 2D Toolkit
  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
    • View Profile
Re: 2D Toolkit 1.7 beta 4
« Reply #14 on: May 01, 2012, 04:19:37 PM »
Works for me as well.  Thanks for the update!